Fredag den 2. juni markerer landets Shell tankstationer, at V-Power 100 oktan nu får et ekstra vitamintilskud i form af endnu mere potente rensemolekyler. Det sker, når gammeldags tankpassere indtager forpladsen på de bemandede stationer for her at hjælpe bilisterne på vej med højoktan til lavpris. I tidsrummet kl. 12.00-17.00 bliver det nemlig muligt at prøvekøre den forbedrede topbenzin til prisen på almindelig 95-oktan.

”For første gang i fem år har vi mulighed for at give benzinbilister en ny, forbedret udgave af Shells topbenzin. Det fortæller lidt om det arbejde, der har er gået forud i laboratoriet med at udvikle den nye renseteknologi. Resultatet er en benzin med endnu flere rensende og forebyggende molekyler,” forklarer Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet i DCC Energi, der driver Shell netværket i Danmark.

V-Power benzinen er designet til at optimere motorens ydeevne. Dels ved hjælp af et oktantal, der ikke findes højere i Danmark. Dels via de kraftige renseadditiver, der fjerner og forebygger sod og belægninger i forbrændingssystemet.

”Selv om der kommer stadig flere elbiler på gaden, har mange danskere stadig en benzin eller hybridbil, som de gerne vil passe godt på. Her kommer benzin med stærke renseegenskaber ind i billedet. Modsat, hvad mange tror, kan selv nye benzinbiler faktisk sode til i forbrændingssystemet - lidt i stil med dieselbiler. Derfor sender vi nu en ny version af V-Power, der har endnu kraftigere renseegenskaber, ud til de danske bilister,” siger Søren Møller Maretti.

Sod er et problem – også i benzinbiler

Tilbage i 2020 viste en undersøgelse lavet af FDM, at tilsodning i benzinmotorer er et reelt problem, der kan være med til at øge brændstofforbrug og give ujævn motorgang. Undersøgelsen fik FDM til at anbefale ejere af benzinbiler at bruge additiver med rensende effekt. Enten ved hjælp af benzin med indbyggede renseegenskaber eller ved selv at tilsætte additiver i tanken.

Ud over de nu forbedrede renseegenskaber har V-Power fortsat et oktantal på 100, der gør, at benzinen hjælper motoren til at køre optimalt.

”I de fleste benzinbiler giver et højt oktantal en mere optimal motorydelse, fordi det tillader en højere kompression af benzin- og luftblandingen uden, at benzinen selvantænder. Skifter du fra 95 til 100 oktan, får du derfor som hovedregel en bedre ydelse og et højere drejningsmoment. Samtidig får du endnu stærkere renseadditiver med den opdaterede version af Shell V-Power, som vi nu ruller ud i hele landet,” siger Søren Møller Maretti.

Historien om Shell V-Power i Danmark

2001: Shell V-Power kommer på markedet som en 95 oktan benzin med additiver, der fjerner sod og forebygger belægninger i brændstofsystemet.

2005: Shell V-Power benzinen bliver opgraderet. Oktantallet løftes til 97.

2008: Oktantallet får endnu et nøk opad til 99 oktan.

2018: Shell V-Power bliver opgraderet til 100 oktan.

2023: Ny og forbedret Shell V-Power 100 oktan med kraftigere additivteknologi

Yderligere information

Søren Møller Maretti, Direktør for Mobilitet i DCC Energi, 2220 0467

Om DCC Energi

DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af energiprodukter og brændstoffer. Som et af landets største energiselskaber udvikler DCC Energi løbende forretningen med nye, mere bæredygtige energiformer i takt med, at kundernes behov skifter. Eksempelvis biobrændstoffer, biogas, ladeløsninger til elbilister, varmepumper og varmeservice. Selskabet står også bag Shell tankstationerne i Danmark og forsyner danske lufthavne med flybrændstof. DCC Energi beskæftiger 215 medarbejdere. Se mere på www.dccenergi.dk.