Det er nemmere at finde det, du har brug for

Vi forsøger at sikre, at vores hjemmesider – eksterne såvel som interne – fungerer med populære browsere på forskellige platforme lige fra stationære computere til smartphones. 

Hvis du har spørgsmål om eller forslag til tilgængeligheden på vores hjemmesider eller støder på uoverensstemmelser, bedes du kontakte os.

Tilgængelighedsværktøjer

Her er et par tips som kan hjælpe dig til at få nemmere adgang til vores hjemmesider. For en mere komplet vejledning til at gøre din computer tilgængelig på nettet anbefaler vi at besøge hjemmesiden Abilitynet My Computer My Way.

Gøre det nemmere at læse sider i din browser

Websider kan være vanskelige at læse, hvis teksten er for lille. De mest populære browsere, for eksempel Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari og Opera, understøtter følgende musehandlinger og tastaturgenveje til at zoome ind og ud på en webside. (Brug Ctrl-tasten på Windows-systemer og tasten Kommando på Mac OS).

  • Hold tasten Ctrl/Kommando nede, og rul op eller ned for at zoome ind eller ud
  • Hold tasten Ctrl/Kommando nede, og tryk på + eller – for at zoome ind eller ud

Forstørrelse af skærmen

En anden måde at gøre det nemmere at læse teksten på er at forstørre skærmen.

Alle nyere versioner af Windows indeholder et forstørrelsesglas, så brugere kan forstørre en del af skærmen. Synshæmmede skal dog muligvis bruge fuldt funktionel forstørrelsessoftware.

Læs om skærmforstørrelse i Windows 10 MagnifierWindows 8.1 Magnifier og Windows 7 Magnifier.

Brugere med Apples OS X-operativsystemer kan benytte den indbyggede zoomfunktion. Læs om OSX-tilgængelighedsfunktioner.

Brug af en skærmlæser

Windows-brugere kan benytte Windows Narrator, som omdanner tekst på skærmen til tale. Den er tilgængelig i Windows 10 NarratorWindows 8.1 Narrator og Windows 7 Narrator.

I Apples OSX-operativsystem kan brugere finde VoiceOver-funktionen.

Der kan derudover fås skærmlæsere fra tredjepart, for eksempel JAWS (Job Access With Speech) og freewareprogrammet NVDA.

PDF-filer

Vi bruger PDF-filer som hjælp til at bevare vores originale dokumenters udseende og funktionalitet. Du kan gratis hente den seneste version af Adobe Acrobat Reader for at åbne og se PDF-filer.

Adobe udgiver også oplysninger om adgang til PDF-filer ved hjælp af skærmlæsere.