For at imødekomme behovet for at kunne lade elbilen hurtigt og nemt, er Shell i Helsingør nu også klar med lynladning til de mange elbilister i og omkring byen. Den nye ladestander, der rykker ind på forpladsen som supplement til de traditionelle benzin- og dieselpumper, leverer helt op til 150 kW ladekapacitet. Det er dermed en af de allerhurtigste lynladere i Helsingør-området, og ladekapaciteten svarer til, at en moderne elbil kan oplades fra 20-80 procent på omkring 20 minutter.

”Vi er glade for, at vi nu også kan tilbyde en nem og lynhurtig mulighed for elbilister på vores station i Helsingør. Dermed favner vi nu endnu flere bilisters behov – både lokale og de mange turister langs hele nordkysten. I takt med, at der kommer flere elbilister, er der et stigende behov for flere lademuligheder, særligt lynladere. Derfor forventer jeg også, at der bliver taget godt imod lademuligheden på stationen på Kongevejen 115,” forklarer Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet hos energiselskabet DCC Energi, der står bag Shell tankstationerne i Danmark.

DCC Energi er midt i en landsdækkende udrulning af lynladere til Shell tankstationerne. Sidste år åbnede de første lynladere på tankstationer i København, Vejle og Køge. I år er forventningen, at omkring 40 Shell tankstationer får installeret lynladere.

”Shell tankstationerne har mere end 100 års erfaring med at hjælpe danske bilister fra A til B. Det vil vi naturligvis gerne bygge videre på i en tid, hvor elbiler kommer til at fylde stadig mere. Her kan vi som lokal tankstation bidrage til at skabe en solid infrastruktur for nuværende og kommende elbilister,” siger Søren Møller Maretti.

Betaling for el på Shell tankstationerne sker på samme måde som for diesel og benzin – enten med Dankort, kreditkort eller brændstofkort. Med Shell mobilitetskort, som er en videreudvikling af det traditionelle brændstofkort, kan elbilister betale for el på ca. 90 pct. af alle ladestandere i Danmark. Hertil kommer over 300.000 ladestandere i hele Europa. Se mere på www.shellservice.dk/elbilist

Yderligere information

Søren Møller Maretti, Direktør for mobilitet, DCC Energi, 2220 0467

Om DCC Energi

DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af energiprodukter og brændstoffer. Som et af landets største energiselskaber udvikler DCC Energi løbende forretningen med nye, mere bæredygtige energiformer i takt med, at kundernes behov skifter. Eksempelvis biobrændstoffer, biogas, ladeløsninger til elbilister, varmepumper og varmeservice. Selskabet står også bag Shell tankstationerne i Danmark og forsyner danske lufthavne med flybrændstof. DCC Energi beskæftiger 215 medarbejdere. Se mere på www.dccenergi.dk.