DCC Energi, der bl.a. driver Shell tankstationerne herhjemme, er gået ind i konkurrencen på det voksende elbilsmarked. Det sker med åbningen af en lang række lynladere på københavnske Shell tankstationer. Heriblandt Shell i Kastrup, hvor elbiler efter planen kan ”tanke” side om side med diesel- og benzinbiler fra omkring den 21. marts. Ifølge Søren Møller Maretti, der er direktør for Shell netværket i Danmark, starter arbejdet med at etablere lynladeren i denne uge.

”Vi forventer at åbne for vores lynlader i Kastrup den 21. marts og på den måde gøre elladning til et produkt på linje med diesel og benzin - også Saltværksvej. Vi har mere end 100 års erfaring med at hjælpe danske bilister fra A til B. Det vil vi naturligvis gerne bygge videre på i en tid, hvor elbiler kommer til at fylde stadig mere. Med vores netværk af tankstationer har vi en unik infrastruktur også for fremtidens mobilitet. Og i samspil med nye lade- og betalingsløsninger, som vi arbejder på, kan vi bidrage til, at det bliver lige så ukompliceret at køre elbil, som det er at køre benzin- eller dieselbil,” forklarer han.

Ud over Shell i Kastrup får i første omgang fire andre Shell tankstationer i København lynladere. Det gælder tankstationerne i Brønshøj, Brøndby, Vasbygade og på Lyngbyvej. Men allerede senere på året vil op mod 15 Shell tankstationer i Hovedstaden kunne tilbyde lynladning. Herefter følger en udbygning af ladenetværket med fokus på Aarhus, Aalborg og Odense.

Samtidig tilbyder DCC Energi også nye lade- og betalingsløsninger til elbilister. Herunder ladebokse til private og virksomheder. Og til sommer vil en app til roaming på tværs af op mod 300.000 ladestandere i hele Europa også være klar.

”I takt med, at de nuværende ca. 140.000 hybrid- og elbiler i løbet af de næste fem-syv år bliver til 700.000, er det afgørende, at forbrugerne får nem adgang til den samlede ladeinfrastruktur gennem vores betalingsløsning. Populært sagt samler vi alt til bilen i et betalingskort, uanset om det er benzin, diesel, el, bilvask eller kaffe,” siger Søren Møller Maretti.

Yderligere information

Søren Møller Maretti, Retaildirektør i DCC Energi, 2220 0467

Om DCC Energi

DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder og forsyner hele Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er blandt andet forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. Med afsæt i sikkerhed, kundeservice, stærke partnerskaber og dygtige medarbejdere omsætter DCC Energi årligt for ca. 6 mia. kr. På hovedkontoret i Nærum nord for København beskæftiger selskabet ca. 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk.