For at imødekomme behovet for hurtig og nem ladning af elbilen i og omkring Hammel er Shell på Anbækvej i Hammel nu klar med lynladning til elbilisterne. Den nye ladestander, der supplerer de traditionelle benzin- og dieselpumper, leverer 150 KW ladekapacitet. Det svarer til, at en moderne elbil kan oplades fra 20-80 procent på cirka 20 minutter.

”Med etableringen af vores lynlader tilpasser vi forretningen til de forandringer, der lige nu sker på markedet. Selv om antallet af lademuligheder vokser, så er der stadig behov for gode og trygge muligheder for at lynlade som elbilist. Og her kan vi som lokal tankstation bidrage til at gøre livet som elbilist lige så nemt, som det er for benzin- eller dieselbilisterne,” siger Jens Loft, stationsejer Shell i Hammel.

Han forklarer, at elbilister i noget tid har ”banket på” for at høre, hvornår en mulig ladeløsning ville komme til Shell Hammel. Derfor glæder han sig også over, at længere tids forberedelser nu er afsluttet, og der er kommet strøm i Shell Recharge-standeren på forpladsen.

”Vi ser ind i en udviklingen, hvor vi som servicestation bør kunne tilbyde lynladning, hvis vi vil være relevante for alle bilister. Med en stor butik og et tankanlæg med alt i brændstof og elladning tilbyder vi full-service på både energi til bilen og personen bag rattet,” siger Jens Loft med henvisning til det store udvalg af friskbagt bake-off brød, friske sandwiches, mv. som Shell i Hammel i forvejen dagligt langer over disken.

Ifølge Jens Loft er den nye lynlader kommet godt fra land. Allerede på præmieredagen, fredag den 19. januar, nåede de første seks elbiler forbi Shell Hammel i løbet af eftermiddag og aften - og siden har der været fin trafik ved ladestanderen.

Betaling for lynladning sker på samme måde som ved diesel- og benzinstanderne, enten med Dankort, kreditkort eller et Shell brændstofkort. Bilister, der har det nye Shell Card Mobilitetskort, som er en videreudvikling af det traditionelle brændstofkort, kan også bruge deres kort til betaling på ca. 90 pct. af alle ladestandere i Danmark. Hertil kommer ca. 500.000 ladestandere i hele Europa.

Yderligere information

Jens Loft, stationsejer Shell Hammel, 8696 3855, jensloft@mail.tele.dk