Produktfordele

Fra det øjeblik du starter din bil, hjælper Shell V-Power 100 oktan med at rense og beskytte din motor.

running man icon

Højoktan giver optimal motorydelse

I de fleste biler hjælper højoktanbenzin motoren til at køre med et højere forbrændingstryk og dermed højere kompression af benzin- og luftblandingen under forbrændingen - uden selvantændelse. Det lyder lidt teknisk, men i korte træk betyder det, at Shell V-Power 100 oktan kan give mere optimal motorydelse med bedre bundtræk og højere effekt.

Test viser, at både biler med og uden turbo kan få mere kraft ud af motoren med højoktan. I en uvildig test i Bilmagasinet gav Shell V-Power testbilen 5 pct. flere hestekræfter og højere moment sammenlignet med almindelig 95 oktan*.

scrub cleaner icon

En ren motor kører bedre

Shell V-Power 100 oktan indeholder unikke, dobbeltvirkende rensekomponenter, der fjerner de belægninger, som kan tage pusten fra din motor. Men ikke nok med det.

Shell V-Power danner samtidig en beskyttende film, der forebygger belægninger i brændstofsystemet.

På den måde renser og beskytter Shell V-Power 100 oktan din motor, mens du kører!

Engine heart icon

Smører, hvor motorolien ikke kan nå

Det siger måske sig selv. Friktion i motoren tager toppen af motorydelsen. Derfor er Shell V-Power 100 oktan tilsat vores unikke Friction Modifier Technology. Det er særlige smørekomponenter, som smører, hvor motorolien har svært ved at nå, og reducerer friktion i vitale dele af motoren**.

Shower icon

DYNAFLEX Teknologi

Shell V-Power 100 oktan er boostet med DYNAFLEX teknologi for at rense effektivt i motoren. Læs mere om Dynaflex teknologi

Hvad betyder benzinens Oktantal?

Se her nogle myter og fakta om oktan, og hvad det betyder for din motor

Myter Fakta
Oktan 92 er billigere og derfor sparer man penge ved at tankeoktan 92  Selv om prisskiltet typisk viser en forskel på 3-4 øre/l mellem 92 og 95 oktan, er det i virkeligheden lige omvendt. Forskellen på energiindholdet i 92 og 95 oktan betyder, at 92 oktan er 10 øre dyrere literen. Forklaringen er, at der er 1,3 procent mere energi i 95 oktan. Det svarer til 14 øre/l ved en literpris på 11 kr. Så i virkeligheden sparer du 10 øre/l ved at skifte fra 92 til 95 oktan.
Den billigste (laveste oktan) er lige så god som den dyreste (højeste oktan) Test af benzin med forskellige oktantal i Bilmagasinet i januar 2017 viste, at vores højoktan giver både flere hestekræfter og mere bundtræk. Bladet testede henholdsvis 92 oktan, 95 oktan og 99 oktan. Og med sidstnævnte benzin fik testbilen 14-15 flere hestekræfter end med de lavere oktantal. Faktisk ydede testbilens motor ovenikøbet marginalt mere end fabriksoplysningerne ellers angiver. Så med den nye 100 oktan ser vi kun disse resultater blive endnu mere iøjnefaldende.
Det gør ingen forskel, hvilken oktan, jeg tanker Brændstof er ikke bare brændstof. Der er dokumenteret sammenhæng mellem oktantal og motorydelse. Højoktan hjælper bl.a. motorstyringssystemet til at operere optimalt. Og går du fra 95 til 100 oktan, får du på en moderne bil typisk flere hestekræfter og højere moment. 
Det, der står i instruktionsbogen, det er, hvad bilen skal have Oktantallet angivet til din bil skal blot ses som et minimumskrav. Et for lavt oktantal kan medføre, at bilens motor ikke yder optimalt, men i stedet nedjusterer sig selv til en sen tænding for at undgå tændingsbanken. På den måde reduceres kompressionstrykket under forbrændingen, og det betyder færre hestekræfter. For lavt oktantal til motorer uden bankesensorer kan i værste tilfælde give motorskader.
Oktan fortæller, hvor meget bly, der er i benzinen Oktan har ikke noget med bly at gøre. Oktan er et molekyle bestående af kulstof og brint.

Hvad er Oktan?

Oktantallet er et udtryk for benzins modstandsevne over for tændingsbankning. Jo højere oktantal desto højere kompression kan motoren køre med, før den ‘banker’.

Tændingsbankning sker hvis benzinen detonerer i små ukontrollerede eksplosioner, hvilket giver en grim mislyd. Det slider og kan ødelægge motoren. Moderne motorer har bankesensorer, der ændrer tændingstidspunktet, hvis den kan mærke, at motoren har begyndende ‘banken’.

*Bilmagasinet, januar 2017. Test er lavet på Shell V-Power 99 oktan.

** Præcis effekt og fordele kan variere alt efter køretøj, køretøjets alder, kørselsforhold og kørestil.

Mere i Privatbilister

Priser på benzin og diesel

Vores vejledende listepriser på benzin og diesel ændres fra og med nedenstående dato.

Shell-stationssøger

Find din nærmeste Shell-station, og planlæg din rute.