Shell V-Power Oktan 100

DCC Energi, som står bag Shell stationerne i Danmark, starter nu en landsdækkende opgradering af Shell V-Power benzinen, der løfter oktantallet fra 99 til 100. Fra slut-september vil cirka 200 tankstationer i netværket, som allerede sælger Shell V-Power benzin, have 100 oktan i pistolerne.

”Vi forbedrer løbende kvaliteten af vores brændstof på Shell stationerne. Sidste år fik renseegenskaberne i Shell V-Power brændstoffet et løft, så de renser og beskytter endnu mere effektivt, og vi introducerede også Shell V-Power Diesel. Nu har vi så rent teknisk fået mulighed for at løfte kvaliteten af Shell V-Power benzinen ved at hæve oktantallet fra 99 til 100. Uanset om det handler om renseegenskaber i benzinen eller forbedring af ydeevnen, er det vigtigt for os, at Shell V-Power altid tilbyder det optimale”, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.

Hele Danmark får nu 100 oktan

Det høje oktantal i Shell V-Power benzinen hjælper motorstyringssystemet med at operere motoren mest optimalt og med maksimal kompression af benzin-og luftblandingen. Samtidig fjerner og forebygger særlige rensekomponenter belægninger i brændstofsystemet. Uvildige tests har bl.a. vist, at benzinen kan give en motor ekstra hestekræfter[1]. Og selv om en forskel fra 99 til 100 oktan måske lyder marginal, lægger Shell V-Power med opgraderingen af oktantallet endnu længere afstand til almindelig 95 oktan benzin, forklarer Søren Møller Maretti.

”I de fleste biler hjælper et højt oktantal med at give mere optimal motorydelse ved at tillade en højere kompression af benzin- og luftblandingen. Skifter du fra 95 oktan til højoktan, får du som hovedregel lidt bedre ydelse og et højere drejningsmoment. Derfor hører vi også fra mange kunder, at de oplever en bedre speederrespons og mere motorkraft med benzinen. Andre fortæller, at de kører længere på literen med Shell V-Power”, siger han.

Leveringen af 100 oktan til Shell stationerne begynder i slutningen af august. Fra slut-september vil stationer, som i forvejen har Shell V-Power benzin, have ren 100 oktan i pistolerne.

For yderligere information, kontakt venligst

Retaildirektør Søren Møller Maretti, tlf. 2220 0467, e-mail: sma@dccenergi.dk

Om DCC Energi og netværket af Shell stationer

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern, som forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. DCC Energi omsætter årligt for ca. 7 mia. kr. og har ca. 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk.

[1] Uvildig test lavet af Bilmagasinet i januar 2017 viste, at 99 oktan-udgaven af Shell V-Power gav testbilen 14 HK mere end med 95 oktan.