Vettel in Garage

En sjælden effektiv kombination af racerversionen af Shell V-Power benzin og Shells Helix Ultra smøreolie har på to sæsoner leveret hele 23,3% af det samlede effektivitetsløft hos Formel 1 teamet, Scuderia Ferrari.

I en ekstrem motorsportsverden, hvor fremgang normalt måles i 1/10 sekunder, kører Ferraris røde racere i 2017 over et halvt sekund hurtigere per omgang end ved udgangen af 2014. Vel at mærke med samme brændstofforbrug.

”Effektivitet er altafgørende i motorsport. Og med de brændstofbegrænsningerne, der er i sporten, kommer fremgang for bilerne i dag typisk via effektivitetsforbedringer. Kort sagt. Vi kører kun hurtigere, hvis vi får endnu mere kraft ud af hver dråbe brændstof”, siger Guy Lovett, chef for Shell Motorsport Innovation og tilføjer:

”Hos Shell arbejder vi tæt sammen med Scuderia Ferrari. Alene vores Formel 1 produkter er resultat af 21.000 mandetimer. Den markante fremgang vi har skabt siden 2014 understreger værdien i vores innovationspartnerskab med Scuderia Ferrari og er et stort skulderklap til vores dygtige medarbejdere. Men vores ambition er at give almindelige bilister fordel af de fremskridt, vi skaber i Formel 1”.

Ekstreme motorforhold

I 2017 er kravene til Formel 1 biler ekstreme. Optimerede bildesign med kæmpe ’down force’ kræver endnu mere power, og bilerne kører længere stræk med speederen i bund. Derfor er effektiv motordrift vigtigere end nogensinde før.

For Scuderia Ferrari er forventningen til den mangeårige partner Shell derfor klar. Shell brændstof og smøreolie skal give maksimal motorperformance, så biler og kørere dyster om sejren i alle sæsonens løb. Med fire sejre og otte podiepladser er det præcis, hvad effektivitetsfremgang fra V-Power brændstof og Helix smøreolie har gjort i denne sæson.

”Vores indsats i denne sæson er resultat af, at alle brikker i puslespillet passer sammen. Naturligvis spiller brændstof og smøreolie fra Shell en rolle. Vores data bekræfter, at Shells ekspertise giver os en fordel ude på banen”, siger Sebastian Vettel, Formel 1 kører hos Scuderia Ferrari.

Den oplevelse genkender Mattia Binotto, tekniskchef hos Scuderia Ferrari.

”Shell står for imponerende 23,3 pct. af den samlede effektivitetsfremgang i vores motorer siden 2014 sæsonen. Det fortsat at kunne trække højere performance ud af samme mængde Shell V-Power racebenzin er en stor bedrift. Og i kombination med de motorfordele Shell Helix smøreolien giver, har Shell en vigtig andel i vores resultater på banen”, siger han.