Sidste år satte studerende fra DTU verdensrekord ved at køre en selvbygget økobil 665 km på en liter brændstof. Nu er ’DTU Road Runners’ klar igen og tørstige efter at sætte nye rekorder med to nye økoracere. 

Under overværelse af HKH Prins Joachim kører de to biler i dag kl. 11 deres jomfrutur på DTU i Lyngby. Den ene er en ombygget version af den lille bybil, som DTU-holdet satte verdensrekord med sidste år i ’Urban Concept’-klassen. Den anden er en nybygget, supereffektiv prototypebil, der i år for første gang kører på Shell FuelSave benzin. I den håber holdet at kunne nå over de magiske 1.000 km på literen.

Verdensmesterskab i øko-kørsel

Præsentationen af DTU-bilerne sker som forberedelse til det uofficielle verdensmesterskab i økokørsel, Shell Eco-marathon. Løbet afvikles senere på måneden i London. Her dyster de danske deltagere, som også tæller ’Team Aalborg Energy’ fra Aalborg Universitet, mod over 3.000 studerende fordelt på 230 hold fra hele Europa og Afrika.

”Shell Eco-marathon handler om at inspirere næste generation af ingeniører til at tænke innovativt, bygge effektivt og få mere ud af energiressourcerne. Og her er de danske studerende ganske enkelt i verdenseliten. De danske hold har adskillige grønne verdensrekorder bag sig, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de kan gøre det igen,” siger Jesper Brieghel, kommunikationsdirektør i Shell Danmark. 

Nye energiformer og fremtidens biler

I 2016 bliver Shell Eco-marathon for første gang afholdt i Storbritannien, hvor Queen Elizabeth Olympic Park i London lægger asfalt til løbet og de titusinder af tilskuere, der følger med fra sidelinjen. 

Ud over DTU’s to biler stiller Aalborg Universitet, med holdet ’Team Energy Aalborg’, til start for 8. gang. I år med en opgraderet version af den delvist 3D-printede letvægtsbybil, som med en brintdrevet brændselscelle hentede en flot 3. plads hjem i 2015. Forud for årets løb har bilen bl.a. fået ny motor og er optimeret til en ny, mere kuperet bane i den engelske hovedstad.

Om Shell Eco-marathon

Shell afholder hvert år Shell Eco-marathon, som er det uofficielle verdensmesterskab i brændstoføkonomi og energieffektivitet for studerende. Konkurrencen udfordrer studerende fra uddannelsesinstitutioner i hele verden til at udvikle, bygge og føre et køretøj, så det kører længst muligt på mindst mulig energi.

I London får de danske studerende mulighed for at omsætte teori til praksis og teste deres evner i tæt konkurrence med ’kollegaer’ fra Europa og Afrika. Samtidig giver øko-ræset et smugkig på teknologier og bildesigns, som kan finde vej til almindelige biler på vejene. For eksempel genanvendelse af bremseenergi, 3D-printede letvægtsmaterialer, ekstrem aerodynamik og nye alternative energiformer som brint, syntetisk diesel, flydende gas og el.

Shell Eco-marathon bliver afholdt i tre verdensdele: Europa, Amerika og Asien. Den europæiske udgave afvikles fra 30. juni til 3. juli i London, hvor Queen Elizabeth Olympic Park for første gang lægger asfalt til den store begivenhed. Her stiller 230 biler og over 3.000 studerende til start i den 31. udgave af løbet.

Se mere på www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon/europe/news-and-highlights.html og www.ecocar.mek.dtu.dk/

FØLG DE DANSKE HOLD PÅ FACEBOOK

Yderligere information

Jesper Brieghel, Kommunikationsdirektør, 41 61 24 80, Jesper-tau.brieghel@shell.com

"Christian Gørtz, pressekontakt DTU Road Runners, tlf. 29 61 62 93

Lisbeth Madsen, Kommunikationsmedarbejder, DTU Mekanik, 45 25 42 92"

OM SHELL

Shell beskæftiger cirka 230 medarbejdere i Danmark fordelt på hovedkontoret på Østerbro og raffinaderiet i Fredericia. Shells raffinaderi i Fredericia er et af to raffinaderier i Danmark. Her omdannes råolien fra bl.a. Shells aktiviteter i den danske del af Nordsøen til flydende gas, jetbrændstof, benzin, diesel, petroleum og fyringsolie. De mere end 250 bemandede og ubemandede Shell-stationer i Danmark drives af Dansk Fuels A/S.

På verdensplan beskæftiger Shell cirka 93.000 medarbejdere i 70 lande. Her er selskabet involveret i bl.a. olie- og gasudvinding, produktion og salg af benzin og diesel samt udvikling af biobrændsel og flydende naturgas. Shell producerer dagligt 3 mio. tønder olie og gas og betjener omkring 25 mio. kunder på de mere end 43.000 Shell servicestationer, der findes verden over. Læs mere på www.shell.dk.