Hvornår har du sidst tjekket dæktryk på din bil? Statistikken taler for, at det er mere end en måned siden, du sidst tog trykket på dine dæk. Derfor slår vi et let slag for dækkene. Det er nemlig sund fornuft og godt for pengepungen at tjekke ’bar-niveauet’ løbende.

En nem besparelse

Kører du med for lavt tryk i dækkene, fyrer du unødige kroner af på bilkontoen. For når trykket falder, stiger rullemodstanden. Det koster ekstra brændstof. En tommelfingerregel siger, at ved 0,5 bar for lavt tryk stiger forbruget med mindst et par procent.

Læg her til, at lavt dæktryk også slider dækkene hurtigere. Ja, så er der altså nemme penge at spare, hvis du gør som anbefalet og kontrollerer dæktrykket mindst en gang om måneden.

Godt for sikkerheden

Men der er mere. Korrekt dæktryk hjælper også på trafiksikkerheden. I kritiske situationer er det naturligvis vigtigt, at dækkene præsterer optimalt. Det gør de, når trykket er korrekt.

Ved for lavt dæktryk derimod stiger både bremselængden og risikoen for udskridning og punktering. Faktisk viser forsøg, at risikoen for akvaplaning bliver markant forøget allerede ved en halv bar for lavt tryk.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at bruge fem minutter ekstra på dækkene, næste gang du besøger Shell. Og som man siger. En krone sparet, er en krone tjent

mere omkring Artikler

Farvel til 92 oktan

At skifte fra 92 oktan til 95 oktan er både et klogt og godt økonomisk valg

Genvej til mere motorkraft

Shell V-Power indeholder stærke, rensende additiver. De beskytter vitale dele af brændstofsystemet mod belægninger ved at danne en beskyttende film på metaloverflader og fjerne snavs.