Shell Bilvask

For handicappede og gangbesværede bilejere kan det at vaske bilen på en tankstation være en besværlig, hvis ikke umulig, opgave. Ikke nok med, at vasken skal købes i butikken. Bilvask indebærer tit også gentagende udstigninger fra bilen og ventetid foran vaskehallen, mens bilen er under børsterne.

Men ny teknologi, som nu er på plads på omkring 100 Shell tankstationer, gør op med alt dette. Her åbner intelligente kameraer, der kan aflæse nummerplader, nemlig op for, at bilister kan klare alt omkring bilvask indefra førersædet. Helt uden at skulle bøvle med udstigninger, kodeindtastninger og besværlig ventetid.

”I forbindelse med, at vi løbende forbedrer vores vaskehaller, har vi også kigget på, hvordan vi kunne bringe ny teknologi i spil, der gør det lettere at klare bilvasken. Jeg synes, at vi har fundet en god løsning, der kombinerer nummerpladegenkendelse med en smartphone-app. Her kan du nu styre alt fra betaling til aktivering af bilvasken,” siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell tankstationerne i Danmark.

”Ikke mindst for personer med et handicap eller ældre, som måske er gangbesværede, er det et klart fremskridt, at du ikke længere skal ind og ud af bilen flere gange for at bruge vaskehallen,” tilføjer han.

Det nye system fungerer via en nyudviklet app, hvor bilisten opretter en konto. Her kan de forskellige bilvaske så købes - som noget nyt også som abonnementsordning, hvor man fra 149 kr. om måneden kan vaske bilen frit i forskellige tidsrum.

App’en taler sammen med vaskehallen, hvor et kamera læser bilens nummerplade for at aktivere bilvasken. Selve vasken startes fra mobiltelefonen, hvor det også er muligt at tilkøbe f.eks. voksbehandling, lakforsegling, mm.

Shell Service app’en kan hentes i AppStore og Google Play.