Den trekvarte million danskere, som i dag ejer en dieselbil, kan glæde sig over en god brændstofnyhed. For med lanceringen af Shell V-Power Diesel på cirka 150 Shell stationer med butik, får de mange danskere, der kører i en dieselbil, nogle af de samme fordele, som ejere af benzinbiler har haft siden 2001. Nemlig en avanceret diesel med aktive additiver, som renser motoren, mens den kører, og holder den velkørende uanset alder.

I dag arbejder bilfabrikker på at gøre motorer mindre, men samtidig mere kraftfulde. Udviklingen betyder, at bl.a. tryk og temperatur i motorerne stiger, og at risikoen for opbygning af belægninger i motoren øges.

F.eks. opererer indsprøjtningssystemet i en typisk europæisk dieselbil fra 2014 med et tryk omkring 2000 bar. Det er ca. 400 bar højere tryk end i en tilsvarende dieselbil fra 2005. Til sammenligning er det korrekte dæktrykket på en bil normalt omkring 2,5 bar. Det er denne udvikling, som skaber behov for avancerede brændstoffer, der bekæmper belægninger i brændstofsystemet.

”De mere intense motorforhold har også en betydning for brændstoffet og forbrændingen i motoren. Bl.a. stiger risikoen for, at sod og urenheder sætter sig på vitale dele i brændstofsystemet. Det kan forringe motorens ydeevne. Shell V-Power Diesel er udviklet til at fjerne og forebygge belægninger i en dieselmotor”, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell netværket i Danmark.

”Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde bilister med en dieselbil Shells mest avancerede diesel. Fra d. 12. september har vi Shell V-Power Diesel på 150 af vores bemandede stationer. Dermed kan også dieselbilister fremover tanke sig til en renere og mere velkørende motor”, tilføjer han.

man wearing shell v-power uniform at shell fuel station

Teknikken kort

Med lanceringen af det nye dieselprodukt kan bilister vælge mellem to forskellige dieselprodukter på landets bemandede Shell servicestationer – den nye Shell V-Power Diesel og Shell FuelSave Diesel.

Shell V-Power Diesel indeholder Shells Dynaflex teknologi, som bygger på avancerede komponenter, der tilsættes basisdieselen for at rense brændstofsystemet og forebygge, at belægninger over tid reducerer motorens ydeevne. Dertil kommer aktive komponenter i brændstoffet, der får additiverne til at fæstne bedre på metaloverflader i motoren.

”Shell V-Power Diesel er et af de mest avancerede dieselprodukter på markedet. Brændstoffet hjælper med at holde en ny motor ren længere og give en ældre dieselbil kræfterne tilbage”, forklarer Søren Møller Maretti.

For mere information, kontakt venligst

Retaildirektør Søren Møller Maretti, Tlf. 2220 0467, E-mail: sma@dccenergi.dk

Om DCC Energi og Shell stationsnetværket

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern i Danmark. Selskabet er den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell-stationer herhjemme. DCC Energi forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. DCC Energi omsætter årligt for ca. 5,6 mia. kr. og har 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk