Forestil dig en bil, som kører fra København til Nordjylland på bare en liter brændstof. En utopisk drøm, tænker du sikkert? Men ikke desto mindre er det netop sådan en bil, et hold ingeniørstuderende fra DTU har designet og bygget fra grunden.

Mens resten af Danmark nød solen i Kr. Himmelfartsferien, fik de unge ingeniørspirer endegyldigt bevis for, hvor langt deres lille, ætanoldrevne bybil faktisk kører på literen. Ved årets Shell Eco-marathon i London, et årligt Le Mans-lignende løb for fremtidens ingeniører og deres specialdesignede økobiler, kørte DTU’s vogn hele 449 km/l. Den utrolige præstation gav en flot andenplads i konkurrencen, hvor 179 biler dystede i forskellige energiklasser og kategorier.

”Det er simpelthen så flot, at de danske studerende igen i år sikrede sig en podieplads. Danmark er og bliver i den absolutte verdenselite, når det kommer til at uddanne studerende, som tør tænke nyt og dermed få meget mere ud af energiressourcerne. Det er der virkelig grund til at være utrolig stolte af, for det er kompetencer, som bliver helt afgørende i den grønne omstilling", siger kommunikationsdirektør Jesper Brieghel fra Shell Danmark.

Foruden DTU deltog også et hold studerende fra Aalborg Universitet med en brintdrevet bybil, men holdet måtte desværre udgå på grund af tekniske vanskeligheder.

Se alle resultater fra årets Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon er det uofficielle verdensmesterskab i brændstoføkonomi og energieffektivitet. Løbet udfordrer ingeniørstuderende fra hele verden til at udvikle, bygge og føre et køretøj, så det kører længst muligt på en liter brændstof. Konkurrencen afvikles i både Europa, Asien og Nordamerika. Alene i Europa deltager mere end 2000 studerende fra 27 lande.

Yderligere information

Jesper Brieghel, kommunikationsdirektør, Shell Danmark, 41 61 24 80, Jesper-tau.brieghel@shell.com

Om Shell

Shell er anpartshaver i Dansk Undergrunds Consortium, som producerer olie og gas i den danske del af Nordsøen. Herfra føres råolie via en 320 km. rørledning til Shell Raffinaderiet i Fredericia, hvor den omdannes til blandt andet benzin, diesel, jetbrændstof, petroleum og fyringsolie. Produkterne sælges fra raffinaderiet til en lang række brændstofselskaber, herunder Dansk Fuels A/S, der driver de mere end 200 Shell-stationer i Danmark. På verdensplan beskæftiger Shell mere end 93.000 medarbejdere i 70 lande og betjener hver dag omkring 25 mio. kunder på mere end 43.000 Shell servicestationer.