3.000 ingeniørstuderende fra hele Europa og deres 230 selvbyggede, super-økobiler afsluttede søndag en intens uge ved Shell Eco-marathon i Londons olympiske by. Heriblandt tre danske hold fra DTU og Aalborg Universitet, som i den engelske hovedstad dystede mod nogle af de dygtigste studerende i verden.

Foran flere end 30.000 tilskuere kørte vinderne i prototype-kategorien fra 1.000 til 2.600 km/l på hhv. benzin, diesel, GTL, naturgas, brint og el. I kategorien for små bybiler kørte de vindende hold mellem 249 og 450 km på omregnet en liter almindeligt brændstof.

”Ved Shell Eco-marathon skubber fremtidens ingeniører til vores forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre. I år kørte en af bilerne 2.600 km på bare en liter brændstof. Ganske vist en prototype, der vejer meget mindre og har langt bedre aerodynamik end en normal bil. Alligevel vil bare 10-20 procent af prototypens formåen i en almindelig bil være en kolossal forbedring. Derfor er det så vigtigt, at vi sammen bliver ved med at udfordre grænserne for, hvad en bil er og kan”, siger Jesper Brieghel, kommunikationsdirektør Shell Danmark.

Fin dansk debut

Selv om det blev unge ingeniører fra særligt Frankrig, Spanien og Tyskland, som løb med præmierne, blev det til nogle lærerige og intense dage for de danske hold. Bedst gik det for DTU’s debuterende prototype. På en liter Shell FuelSave 95 blyfri kørte den højeffektive, raketlignende bil hele 670 km. En præstation, som rakte til en flot niendeplads ud af de 32 biler, som gennemførte i kategorien for prototyper med forbrændingsmotor.

De øvrige to danske hold kæmpede med teknikken i årets løb. Til stor ærgrelse for både Aalborgs og DTU’s bybiler drillede bilerne i en grad, så det ikke lykkedes at gennemføre løbet. Dermed må de ellers succesvante hold se frem mod næste års Shell Eco-marathon, hvor de efter planen vender stærkt tilbage. Se resultater fra Shell Eco-marathon 2016 på:

www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon/europe/live-results.html

Kom bag om de danske hold på Facebook

DTU: www.facebook.com/dturoadrunners/?fref=nf

AAU: www.facebook.com/TeamAalborgEnergy/?fref=ts

Yderligere information

Jesper Brieghel, Kommunikationsdirektør, 41 61 24 80, Jesper-tau.brieghel@shell.com

OM SHELL

Shell beskæftiger cirka 230 medarbejdere i Danmark fordelt på hovedkontoret på Østerbro og raffinaderiet i Fredericia. Shells raffinaderi i Fredericia er et af to raffinaderier i Danmark. Her omdannes råolien fra bl.a. Shells aktiviteter i den danske del af Nordsøen til flydende gas, jetbrændstof, benzin, diesel, petroleum og fyringsolie. De mere end 250 bemandede og ubemandede Shell-stationer i Danmark drives af Dansk Fuels A/S.

På verdensplan beskæftiger Shell cirka 93.000 medarbejdere i 70 lande. Her er selskabet involveret i bl.a. olie- og gasudvinding, produktion og salg af benzin og diesel samt udvikling af biobrændsel og flydende naturgas. Shell producerer dagligt 3 mio. tønder olie og gas og betjener omkring 25 mio. kunder på de mere end 43.000 Shell servicestationer, der findes verden over. Læs mere på www.shell.dk.