Racerkører og selverklæret ’motorhoved’, Nicolas Kiesa får nu rollen som Shell V-Power ambassadør i Danmark. Med sin store viden om biler, motorteknik og brændstof vil han hjælpe med at formidle tekniske emner om f.eks. benzinoktan og brændstofsystemet til de danske bilister.

Brændstof er nemlig ikke bare brændstof, og der er forskel på, hvordan forskellige benzin- og dieselprodukter spiller sammen med din motor.

”De færreste bilister tænker over, at de kan gøre deres motor en tjeneste med det brændstof, de vælger. Vi vil gerne udbrede kendskabet til den tekniske verden under motorhjelmen. Her har Nicolas en stor viden. Han skruer selv på motorer i sit værksted hver eneste dag, og så evner han at forklare tekniske emner på helt jordnær måde. For eksempel, hvad der sker, når du tanker Shell V-Power 100 oktan i stedet for 95 oktan benzin - og hvorfor det giver god mening i mange biler,” siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell stationerne i Danmark.

Nicolas Kiesa har haft en lang og succesfuld motorsportskarriere. Han har blandt andet har vundet Monacos Grand Prix i Formel 3000 og deltaget i 24-timersløbet, Le Mans. Og så har han, som en af ganske få danske racerkørere, haft et sæde i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

”Fra jeg var 12 år og fik min egen Gokart, har jeg skruet på motorer for at optimere, tune og pleje alt det tekniske, der får en bil til at køre optimalt. Som ambassadør for Shell V-Power får jeg en ny, fantastisk mulighed for at dele min passion for biler og alt det, der sker nede i motoren,” siger Nicolas Kiesa.

Inden længe vil Nicolas Kiesa kunne opleves med tekniske historier om brændstof og andet bilstof her på hjemmesiden. Selv peger han bl.a. på, at et brændstof som Shell V-Power gør en stor forskel på de biler, han arbejder med – ikke alene ved at fjerne belægninger, som ellers kan tage pusten fra din motor, men også ved at levere ekstra motorkraft til bilerne.

Mere i Privatbilister

På vores stationer

Vi har bragt servicen tilbage på servicestationen, så du altid er lidt gladere, når du går, end når du kommer.

Shell-stationssøger

Find din nærmeste Shell-station, og planlæg din rute.