Du har måske læst og hørt det før, at Shell V-Power 99 oktan er et overlegent brændstof? Du kan læse mere om, hvad det er der gør V-Power til noget særligt her.

Lad os starte fra bunden.

Den Shell V-Power som du tanker på landets Shell tankstationer - uanset om det er i Skagen eller Rønne - hentes alt sammen på depotet ved Shell rafinaderiet i Fredericia. Det er også her produktet fuldendes ved iblandingen af de særlige additiver.

Hvad er additiver?

Additiver er tilsætningsstoffer, vi bruger til at forbedre benzin- og dieselbrændstoffet. Det gør alle brændstofproducenter, men Shell var blandt de første til at gøre det, og fik dermed et forspring i udviklingen af disse additiver. Udviklingsarbejdet foregår på Shells forskningscentre over hele verden, hvor ingeniører og kemikere arbejder sammen, om at udvikle og teste nye additiver.

Overordnet kan man sige, at additivernes rolle er at optimere brændstoffernes ydeevne. Det er dog bestemt ikke kun additiverne alene, der gør Shell V-Power til noget særligt. Al V-Power, der sælges i Danmark, er produceret på en helt speciel basisbenzin med 99 oktan, som er det højeste oktantal på markedet. Ingen andre benzinselskaber tilbyder et tilsvarende produkt.

Additiverne i Shell V-Power virker på to måder. De hjælper både med at rense motoren og efterfølgende med at holde den ren – og det siger næsten sig selv, at en ren motor kører bedre end en snavset. Det er specielt belægninger på indsugningsventilerne, som V-Power virker mod på ikke direkteindsprøjtede motorer. At friktionen i motoren bliver mindre, oplever de fleste som en positiv sideeffekt.

Shell V-Power – en ægte racerbenzin

Shell V-Power er udviklet af Shells forskere, i samarbejde med vores tekniske partner Ferrari. Men det er ikke kun Formel 1-racere, der har glæde af Shells benzin. I Danmark samarbejder vi blandt andet med Team Cortina Racing, som består af hans kongelige højhed Prins Joachim, teamchef Martin Berner og Oscar Siesby Davidsen. De kører alle i klassiske Ford Lotus Cortinaer, der er bygget i 1965 og sidenhen er blevet modificeret, så de er cirka fire gange kraftigere end datidens standard Cortinaer. I dag har en Lotus Cortina omkring 175 HK, og på langsiderne når de en topfart på over 200 kilometer i timen – med Shell V-Power i tanken.

Om samarbejdet med Shell V-Power siger Torben Poulsen, indehaver af TP Motorsport, der servicerer Cortina Racing:

”Vi er meget glade for Shell V-Power, og vi bruger det til alle de racermotorer, vi udvikler og servicerer. En af fordelene ved Shell V-Power er, at den giver en ens performance hver gang. Vores tests viser, at det ikke er afvigelser i benzinen, der giver færre eller flere hestekræfter – den opfører sig ens hver eneste gang. Det betyder, at vi kan koncentrere os om alle de andre parametre, vi kan justere på for at opnå maksimal motorperformance. TP Motorsport har serviceret Cortina Racing lige så længe, teamet har kørt. Og vi har brugt Shell V-Power i al den tid, det har været på markedet”.

I denne video med Cortina Racings chefmekaniker Torben Poulsen, TP Motor Sport, kan du 3 minutter inde høre Torben fortælle om vigtigheden af god benzin og fordelen ved højt oktantal.

Er du overbevist?

Nogen gange er det bedst at prøve på egen bil, om lovprisningerne er sande. Det er du mere end velkommen til på alle vores bemandede Shell servicestationer over hele landet, og udvalgte Shell Express stationer.

mere omkring Artikler

Farvel til 92 oktan

At skifte fra 92 oktan til 95 oktan er både et klogt og godt økonomisk valg

Genvej til mere motorkraft

Shell V-Power indeholder stærke, rensende additiver. De beskytter vitale dele af brændstofsystemet mod belægninger ved at danne en beskyttende film på metaloverflader og fjerne snavs.