Elsker du biler så glæd dig til bilåret 2019. Her venter ifølge FDM et overflødighedshorn af nyheder fordelt på nye biler, motorer, el-teknik, mm.

”Vi har 55 nye biler på listen. Et stor tal, som dækker over nyt inden for alle bil-og motortyper. Også benzin- og dieselbiler, som stadig dominerer på veje og i salgstal”, siger Torben Arent, nyhedsredaktør hos FDM.

Han fremhæver bl.a. storhittet Peugeot 208 og søsterbilen Opel Corsa til efteråret.

”Både blandt de budgetvenlige, mindre biler og i firmaklassen er der spændende nyt. Renault kommer med en ny Clio og den højbenede Captur. Mazda med 3 og CX-3. Og så kommer VW med T-Cross og en opdatering af Danmarks mest solgte firmabil, VW Passat. Endelig varmer vi op til en ny Golf i slutningen af året”, siger han.

Hjælpemotor på strøm

Og så bliver 2019 et rigtig el-år. Men inden du forestiller dig titusinder af nye elbiler summe lydsvagt rundt på vejene, peger Torben Arent på, at det er de såkaldte Mild-hybrider, der bliver hvermandseje. Både VW, Mercedes, Volvo, Suzuki og Subaru har varslet nye Mild-hybrider i år.

”Mild-hybrid teknikken med en lille 48V el-hjælpemotor kommer i mange almindelige biler. Det er en forvokset generator, der opsamler bremseenergi og i mindre skala aflaster motoren under acceleration. Ja, faktisk kan den drive bilen ved rolig landevejskørsel. Men i kortere tid”.

Også mange af de populære opladningshybrider kommer i en lind strøm i løbet af året Og så er der 12 nye elbiler er på vej. Og særligt de billigere elbiler vil tage en lille, men dog større bid af nysalget i år, spår FDM.

”Det er stadig benzin- og dieselbilerne, danskerne køber. Et optimistisk gæt er, at rene elbiler vil stå for 2 % af salget i år. Ellers er det interessant nok premium-mærkerne blandt de konventionelle biler, der sælger. Mærker som Volvo, Mercedes, BMW og Audi. Dels fordi afgifterne er faldet, men måske også fordi vi har lidt flere penge mellem hænderne i øjeblikket”.