Selv om det er klogt løbende at tjekke oliestand, så motorolien beskytter og smører din motor optimalt, overlader mange bilister motorolien til værkstedet og den årlige service. Derfor kan det være svært at vide, hvilken olie, du skal vælge, den dag din motor skriger på frisk motorolie.

Din online olieguide

For at gøre livet som moderne bilist lidt lettere, har Shell udviklet en online olieguide.

Onlineguiden gør det nemt at matche bilmodel og olietype direkte fra f.eks. din smartphone. Du indtaster bilens registreringsnummer og få sekunder efter, viser guiden, hvilken Shell Helix-olie, der passer til netop din motor.

Vigtigt at vælge rigtigt

Og det er vigtigt at vælge en olie, der passer til din bil. Olien har nemlig stor betydning for, hvordan din motor trives. Det skyldes, at der er forskel på motoroliers egenskaber og på forskellige typer af motorolie.

Tag f.eks. en fuldsyntetisk motorolie vs. en mineralsk motorolie. I kulde bevarer fuldsyntetiske olie, også kaldet letløbsolie, sin flydende karakter langt bedre end mineralsk olie.

Den tekniske forklaring er, at fuldsyntetisk olie er lavet af baseolier med en højere og mere ensartet kvalitet end mineralsk olie. Derfor passer fuldsyntetisk olie i virkeligheden bedre til det danske vejr og årstidernes temperaturudsving.

Med Shells olieguide ved hånden er de tekniske detaljer om din motorolie dog mere ’nice to know’ end ’need to know’. Ud over personbiler og motorcykler giver olieguiden også vejledning om olievalg til varevogne, lastbiler, landbrugs- og entreprenørmaskiner.

mere omkring Artikler

Genvej til mere motorkraft

Shell V-Power indeholder stærke, rensende additiver. De beskytter vitale dele af brændstofsystemet mod belægninger ved at danne en beskyttende film på metaloverflader og fjerne snavs.