Engang var det fast rutine at tjekke motorolien ofte. I dag er motorolien noget, mange lader værkstedet om. Men det kan godt blive dyrt. For med moderne bilers meget lange serviceintervaller bør du tjekke olien oftere, end du tror.

Motorolien smører vitale motordele, køler din motor og holder den velkørende. Så kører du med for lidt olie, kan det føre til overophedning og i værste fald slemme motorskader. Faktisk kører en ud af fire biler med for lav oliestand!

Ikke mindst i mange nyere benzinbiler med økonomiske turbomotorer er hyppige olietjek en god idé. Her er motorolien på overarbejde, fordi der er større belastning og temperaturen i motoren er høj. Samtidig er oliereserven i en mindre motor også mindre.

Men, hvor tit bør du kontrollere olien? FDMs råd er hver 1.000 km. En anden god huskeregel er hver 2-3. tankning - og altid før længere bilture. Og har du mange koldstarter, er det endnu en grund til at holde et vågent øje med olien.

Fra den 30. april sætter Shell stationerne fokus på motorolien med kampagnen: ”Tjek olien mens du venter på bilvask”. Ventetiden foran vaskehallen er en oplagt anledning til at gøre olietjek til en ny, god vane.

På din lokale Shell station finder du vores ”Top Up” guide ved oliehylden. Her kan du se, hvilken Shell Helix olie, der passer bedst til din bil. Shell Helix Ultra er olie i absolut topkvalitet. Fremstillet med PurePlus teknologien, der forvandler naturgas til en ren og klar basisolie.

Olieguide

mere omkring Artikler

Fup og fakta om oktan

Vi stiller skarpt på fup og fakta om oktanen.

Velkommen til Bilåret 2019

Bilnyheder og tendenser i 2019.