Er du en af de mange, der har nydt bilferien denne sommer, så er det nu, du bør tjekke oliestanden i din motor. De mange kilometer i bilen har sendt din motor på overarbejde. Og det stiller krav til motorolien, som har smurt og kølet din bil under langt mere ekstreme forhold end normalt.

Så husk at tjekke oliestanden, næste gang du tanker. Faktisk bør du gøre det til en god vane at tjekke olien ved hver 2.-3. tankning - og altid før længere bilture.

Og har du mange koldstarter, er det endnu en grund til at holde et vågent øje med olien. Motorolien er ikke kun værkstedets ansvar. Men med moderne bilers lange serviceintervaller har vi en tendens til at glemme det, der sker ude under motorhjelmen. Også smøreolien.

Hver fjerde har for lidt olie

Undersøgelser viser, at op mod hver fjerde kører med for lav oliestand. Det kan være en dyr ”fornøjelse”. For ikke nok med, at motorolien smører de bevægelige dele - den køler også. Helt op til 20 % af kølingen i en motor sker via motorolien. Derfor kan manglende olie give slemme motorskader, hvor bevægelige dele i motoren smelter sammen.

Et godt råd er, at du tjekker olien regelmæssigt og altid har en ekstra dunk smøreolie i baggagerummet. Så kan du løbende toppe op. Vælg altid en syntetisk højkvalitetsolie.

Klik her og find den rette olie til din bil. Eller spørg efter vores Top-Up Guide næste gang du besøger en bemandet Shell tankstation.

Sådan gør du

  • Kontroller oliestanden ved hver 2.-3. tankning. Gør det evt. til en god vane, når du vasker bilen
  • Åben kølerhjelmen, tag oliepinden op, tør den af og sæt den på plads igen - helt ned
  • Aflæs oliestanden. Den skal være tæt på max. mærket, men aldrig over
  • Hav altid en ekstra højkvalitetsolie med i baggagerummet
  • Vælg en syntetisk smøreolie af høj kvalitet, f.eks. Shell Helix smøreolie

mere omkring Artikler

Derfor skal du tjekke olien oftere

 

Vi ser på, hvorfor du bør interessere dig lidt for din motorolie.

Fup og fakta om oktan

Vi stiller skarpt på fup og fakta om oktanen.