Bilferien kræver mere motorolie

For de fleste danskere, som tager bilen på ferie, er bilferien årets helt store køretur. Rejsen, hvor hverdagens småture afløses af timelange stræk på motorvej.

Men tungere og mere konstant belastning på motoren i den feriepakkede bil – måske endda med campingvogn bag på – øger risikoen for, at olielampen pludselig lyser. Derfor bør du være ekstra opmærksom på oliestanden i din bil under bilferien.

”Når vi kører længere ture vil kondensvandet i motorolien fordampe. Derfor kan mængden af smøreolie hurtigt blive mindre i motoren. Da olien ikke kun smører, men også køler motoren, kan den mindre oliemængde i værste fald føre til en overophedning og motorskader. Så det er altid en god ide at tjekke oliestanden løbende under lange køreture. Og skal der efterfyldes, så brug en kvalitetsolie”, siger smøreolieekspert Jakob Voltzmann fra energikoncernen DCC Energi, som blandt andet driver netværket af Shell stationer i Danmark.

Tjek olie efter 4-5 timer

Brug de indlagte kørepauser efter 4-5 timer på motorvejen til både at strække ben og tjekke oliestand. Afhængig af din olies kvalitet kan der være behov for oftere at efterfylde olie på motoren.

”Moderne motorer er typisk mindre end førhen. Dermed er der mindre plads til olien og en mindre oliereserve. Erfaringen viser, at 1 ud af 4 biler kører med for lidt olie på motoren. Derfor bør du altid have en dunk olie liggende i bilen – helst en kvalitetsolie, som holder længere også under langvarig belastning”, forklarer Jakob Voltzmann.

På din lokale Shell station finder du vores ”Top Up” guide ved oliehylden. Her kan du se, hvilket Shell Helix produkt, der passer til din bil. Shell Helix Ultra er olie i absolut topkvalitet. Fremstillet med PurePlus teknologien, hvor Shell forvandler naturgas til en ren og klar basisolie. Se hvordan her

 

mere omkring Artikler

Genvej til mere motorkraft

Shell V-Power indeholder stærke, rensende additiver. De beskytter vitale dele af brændstofsystemet mod belægninger ved at danne en beskyttende film på metaloverflader og fjerne snavs.