Fem nye stærke blandinger af Shell V-Power-racerbrændstof blev i hele 2015-sæsonen præsenteret for Sebastian Vettels og Kimi Raikkonens biler som led i et vedvarende, aggressivt arbejde med ydelsen det år. Brændstofopgraderingerne udgør en af de største ændringer fra Shell i løbet af det tekniske partnerskab med Scuderia Ferrari.

Shell Helix Ultra med PurePlus Teknologi, den første motorolie, som er fremstillet af naturgas, var også med til at sikre, at den turboladede Ferrari V6-powerenhed var en af de mest pålidelige på startstregen i 2015.

Sebastian Vettel fra Tyskland og Ferrari under træning til Formel 1-grandprixet på Circuit de Spa-Francorchamps i Belgien

Den væsentlige ydelsesforbedring fra Shell, som i gennemsnit gav hele 30 sekunder over et løb, har til dato hjulpet Scuderia Ferrari til 14 podiepladser, tre sejre og en sikker andenplads i konstruktørernes mesterskab i Formel 1 i 2015.

“Det har hele tiden været planen at benytte en mere aggressiv strategi i 2015 med udviklingen af vores Shell V-Power-racerbrændstof i forhold til tidligere år,” siger Guy Lovett, Innovation Manager, Motorsport, Shell. “Vi har virkelig benyttet os af det, vi lærte i 2014, et år med en ny og innovativ hybridteknologi, til vores 2015-racerbrændstof, hvor vi introducerede fem nye stærke blandinger.

“Vi arbejdede endnu tættere sammen med vores kolleger på Maranello, hvor vi integrerede vores udviklingsplaner fuldt ud for at optimere brændstof-motor-pakken, og det var fantastisk at se, at alt det hårde arbejde gav pote og hjalp teamet tilbage på vindervejen. Nu fortsætter det hårde arbejde i 2016.”

James Allison, teknisk direktør, Scuderia Ferrari, tilføjede: “2015 var et virkelig positivt år for Scuderia Ferrari, og vi gjorde store fremskridt inden for ydelse, især med powerenheden, i forhold til sidste år.

“De betydelige forbedringer, Shell har opnået med sit Shell V-Power-racerbrændstof og Shell Helix Ultra-smøremidlet med PurePlus Technology, bidrog virkelig til vores egne forbedringer på banen, ikke bare med at levere hestekræfter, men også pålidelighed. Vores tekniske partnerskab med Shell har aldrig været stærkere, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med dem i hvert fald de næste fem år, så vi kan vinde flere løb og mesterskaber.”

Mere i Privatbilister

Shell og Ducati

Det, vi lærer af vores testmiljø med Ducati Corse-teamet på banen, bruges til at give motorcyklister højtydende olier.

Shells rolle i løbet

Shells Track Lab-team er med til alle løb, tager prøver og tester brændstoffer og smøremidler, mens Shell hjælper med at drive Ferrari-teamet til succes.