Ducati-kører på superbike læner sig ind i et sving under et løb

MotoGP's historie kort fortalt

MotoGP er det førende motorcykelmesterskab i verden: en serie på 18 løb i 14 lande på fire kontinenter i denne sæson med panglobal tv-dækning. Verdens dygtigste kørere stiller til start bevæbnet med den nyeste motorcykelteknologi og maskinprototyper.

MotoGP blev indstiftet som verdensmesterskab af Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) i 1949 og køres nu på 67. år. Det er det ældste motorsportsmesterskab i verden og er omgærdet af en historie med løb i alle afkroge af verden, og mere end 2,2 millioner mennesker kom gennem portene på banerne for at se MotoGP i 2010.

Mesterskabet blev tidligere kaldt ‘500 cc’, men gennemgik en forandring i 2002 med nye tekniske regler, der tillod indførelse af firetaktsmaskiner, mens motorkapaciteten også steg til 990 cc, og blev dermed MotoGP. I 2007 blev reglerne igen ændret, og her blev motorkapaciteten ændret til 800 cc, mens den nye 1.000 cc-æra begyndte i 2012.

Den regerende MotoGP-verdensmester er Yamaha-køreren Jorge Lorenzo, som forsvarede sig mod udfordrer og teamkammerat Valentino Rossi i en tæt duel om mesterskabet, der blev afgjort i sæsonens sidste løb.

Året har fået en perfekt start for Ducati, hvor Andrea Dovizioso og Andrea Iannone fik en dobbelt podieplads i årets første løb i Qatar. Førstnævnte har fået yderligere to top tre-placeringer i de næste løb, og mens begge kørere har lagt flere til i sæsonens løb, vil de i 2016 uden tvivl forbedre den tredjeplads, Ducati fik i både konstruktørernes stilling og teamstillingen i sidste sæson.

Mere i Privatbilister