Ducati-kører på en langside i superbike-VM

Superbike-VM

Først blev mesterskabet styret af FGSport og også af Infront Sports i de senere år, men nu er det Dorna. Resultatet af det, og siden introduktionen af Evo-serien, som kører sideløbende med Superbike-mesterskabet i 2014, er der kommet mange flere til start. Der er nu otte internationale producenter og ca. 25 kørere fra flere lande.

Der holdes løb på nogle af verdens mest ikoniske baner, og Superbike-kørerne deltager i to løb i hver runde, hvilket betyder, at der højst kan vindes 50 mesterskabspoint på en løbsweekend. I år er der 14 løb i Superbike-kalenderen, der finder sted i 11 forskellige lande og på fire kontinenter.

Jonathan Rea forsvarede titlen mod udfordrer og Ducati-kører fra hjemlandet Storbritannien, Chaz Davies, i sidste sæson på vej mod topplaceringen i mesterskabet. Davies’ indsats bidrog også til, at det italienske team blev nummer to i konstruktørernes mesterskab.

The riders

Mere i Privatbilister

Shell and Ducati in MotoGP

Shell brings you all the essential MotoGP information you’ll need, including the history, this season's races and the Ducati Desmosedici GP bike.