advarselstavle

1. Vær agtpågivende

Hvis vi tænker på regler som retningslinjer i stedet for egentlige kommandoer, ved vi, hvornår de gælder og ikke gælder. Giv dig selv fleksibilitet til at vælge den mest hensigtsmæssige reaktion på en udfordring.

 

Silhuet af mands torso

2. Det handler om dig

Husk, at det ikke kun handler om køretøjet. Vær opmærksom på omgivelserne, biltypen og de færdigheder, der kræves. Skærp koncentrationen og opmærksomheden, når du sidder bag rattet, så falder dine færdigheder på plads.

 

vejskilt med snoet vej

3. Få frygten under kontrol

Vi lader instinktivt frygten tage kontrollen, når vi møder en udfordring på vejen.  Men hvis man opbygger den rigtige overbevisning om køretillid, vil logik og god praksis dominere enhver udfordring.

 

sikkerhedssele

4. Sikkerhed er en færdighed

Der er tre typer bilist: dem, som selv kører galt, dem, som bliver involveret i andres ulykker, og dem, som simpelthen ikke kommer ud for ulykker.  ‘Gode’ bilister kan godt køre galt – det er vigtigere at være sikker.

 

mobiltelefon

5. Lad dig ikke distrahere

Udnyt omgivelserne.  Du skal ikke bare høre radio og holde udkig efter fartkameraer  – kig fremad efter potentielle farer, så kommer de ikke bag på dig.

 

kaningrafik

6. Forvent det uventede

En bedre generel forståelse for vejen betyder, at du kan få øje på forløbere, der fører til en potentiel ulykke. Husk altid, at en ulykke ikke behøver at være uundgåelig.

 

rød speedometergrafik

7. Tag det roligt

Hvis man vil køre hurtigt, skal man gøre det på en bane. Når du kører med en behagelig og fornuftig hastighed, får du masser af tid og afstand til at reagerer på det, du måtte støde på.

 

rat

8. Få styr på styringen

De fleste er ikke opmærksomme på, hvordan de styrer. Hvis en bil kommer ud af kontrol, er rattet det første sted, du mærker det, og det bedste redskab til at reagere på det.

 

Illustration af bremse-, gas- og koblingspedaler

9. Kør jævnt

Vær forsigtig med styring og bremser. Styr fast, men gradvist, og undgå abrupte bevægelser. Øget opmærksomhed betyder, at du kan bremse tidligere og mere jævnt.

 

hastighedsskilt med 70

10. Kend dine begrænsninger

Hvis du ikke tager et kursus i avanceret køreteknik, er der ikke så meget, du kan vide. Det er vigtigt at forstå begrænsningerne i dine færdigheder som bilist og vide, at du ikke skal skubbe til dem.

 

Mere i Privatbilister

Tips til økonomikørsel

Små ændringer i kørestil kan spare meget brændstof. Følg vores tips, og lær at kører længere for mindre.

Shell V-Power 100 oktan

Shell V-Power 100 oktan er højoktanbenzin i topkvalitet. Udviklet til at fjerne og forebygge belægninger i din bils motor - og med et højt oktantal, der hjælper motoren med at yde optimalt.