Stuart Highway Australien

Det ultimative outbackeventyr

Australien - Stuart Highway

Stuart Highway er en af de længste kontinuerlige veje i verden. Den løber ca. 2760 km fra Port Augustus på sydkysten til Darwin på nordkysten af Australien. Hvis du kan lide imponerende landskaber, er det lige noget for dig. Den nordlige halvdel af turen krydser Stenbukkens vendekreds og passerer det Mars-lignende landskab i den australske outback.

Herfra passerer du igennem den verdenskendte Uluru National Park - hvor den fantastiske Ayers Rock ligger - og fortsætter ud af den knastørre outback, mens eukalyptustræerne langsomt viger for frodige tropiske skove. Det er i sandhed det ultimative køreeventyr.

Jebel Hafeet Forenede Arabiske Emirater

Den perfekte vej

Forenede Arabiske Emirater - Jebel Hafeet

Det er måske lidt langt at tage helt til De Forenede Arabiske Emirater for at køre på 12 km asfalt. Men det er det værd, når det er Jebel Hafeet Mountain Road. Dette stykke fantastiske ingeniørarbejde ligger på grænsen mellem Abu Dhabi og Oman, og det ligner en Gran Turismo-bane i levende live.

Denne utrolige vej snor sig med sine tre perfekt asfalterede baner (to op og en ned), som alle er smukt oplyst om natten, gennem 21 kurver op til toppen 1219 meter oppe, hvor der ligger et luksushotel og et kongeligt palads. Det er denne blanding af det surrealistiske og storslåede, som gør Jebel Hafeet til en af de bedste køreture i verden.

Los Angeles Salt Flats USA

Engle og fartfreaks

USA – Los Angeles til Bonneville Salt Flats

Den 1290 km lange køretur fra ‘Englenes By’ i Californien til det ‘Hurtigste sted på jorden’ i Utah er en tur med to ekstremer. Den første del knytter den myldrende Los Angeles sammen med støjen i Las Vegas via de sidste rester af civilisation i Death Valley. Så bliver der pludselig helt stille, da vi ruller igennem det storslåede Great Basin i Nevada til de mirakuløse Bonnevilles saltsletter.

Saltsletterne dækker mere end 120 km2  og er et af verdens naturvidundere. Siden trediverne er fartfreaks fløjet hen over Bonneville-saltsletterne i forsøg på at slå hastighedsrekorden på land. Du kan også få lov til at prøve selv, hvis du har lyst til det.

Haveruten Sydafrika

Paradis på jord

Sydafrika - Haveruten

Haveruten betragtes som en af de smukkeste kystruter i verden. Strengt taget starter ruten 190 km syd for Cape Town, men hvis du kører fra hovedstaden, passerer du igennem Sydafrikas berømte vinområde. Ruten passerer desuden 200 km fra Mossel Bay, hvor Storms River løber ud. På denne tur kommer du igennem vildnis fyldt med uberørte hvide strande, majestætiske bjerge, fredelige skovbevoksede områder, afsondrede floder og spektakulære udsigter over Det Indiske Ocean.

Mere i Privatbilister

På vores stationer

Vi har bragt servicen tilbage på servicestationen, så du altid er lidt gladere, når du går, end når du kommer.