Sø i det skotske højland

1 - Tag højlandsvejen

Glasgow til Applecross, Skotland

De 300 km begynder i Glasgow, skærer igennem højlandet og slutter på den storslåede vestkyst. Det er virkelig en af verdens smukkeste ture. Fra den rolige Loch Lomond til den majestætiske og forrevne Rannoch Moor og Glencoe (her hører Braveheart til) er landskabet og de åbne veje en uforglemmelig kombination i bil eller på motorcykel.

Den mest direkte vej herfra er at køre nordpå til Invergarry, derefter vestpå mod Kyle of Lochalsh og til sidst i zigzag til Applecross. Et uomtvisteligt højdepunkt er turen op over det 926 m høje Bealach na Bà eller “Kvægpasset”, der snor sig gennem bjergene på Applecross-halvøen.

Veje mellem dale med smukke omgivelser

2 - Alpin perfektion

St. Gotthard-passet, Schweiz

Hvis du kører til eller fra Italien sidst på foråret, om sommeren eller tidligt på efteråret, skal du ignorere den stinkende St. Gotthard-tunnel og tage et af de ældste og smukkeste alpepas i stedet. Der er nogle fantastiske sving, som kan sætte kulør på køreturen, fantastiske udsigter og frisk bjergluft plus et fascinerende museum og en rimeligt god restaurant, hvor du kan tage en pause. Hvis du rejser om foråret, får du desuden den fantastiske kontrast mellem varmt solskin, blå himmel og dyb sne i vejsiden.

Hav over bro med smuk omgivende by

3 - Vinhimmel til grønt helvede

Moseldalen til Nürburgring, Tyskland

Moseldalen er et af de smukkeste og mest historiske områder i hele Tyskland. Mosel, som er en af Rhinens længste bifloder, snor sig næsten 525 km fra Trier ved grænsen mellem Tyskland og Frankrig gennem dale med stejle bjergsider med vingårde og eventyrslotte.

Koblenz ligger, hvor Mosel og Rhinen mødes, og markerer også det sted, hvor du skal begive dig til Nürburg (godt 70 km væk) og den fantastiske Nürburgring-bane – også kaldet det grønne helvede – som omgiver landsbyen. Den er indrettet som en ensrettet betalingsvej, og du kan komme og køre på den største racerbane af alle eller bare besøge det nye museum og hotelkompleks.

Ren vej i åbent terræn

4 - Eventyrøen

Mountain Course, Isle of Man

Isle of Mans Mountain Course er et mekka for motorcyklister og er hvert år i maj vært for de legendariske TT-løb. Den er ca. 60 km lang og betragtes som den ultimative test for modige motorcykelkørere fra hele verden. Heldigvis har du masser af tid til at nyde det bakkede landskab og panoramaudsigten, når du kører op ad bjerget. Det er værd at gøre holdt ved de berømte TT-pitter i Douglas og tænke over, at de hurtigste kører en omgang på denne hårde bane med en gennemsnitshastighed på mere end 210 km/t.

Vej mellem bjergene med smuk natur omkring

5 - Fjernt fra verdens vrimmel

Nice til Col de Vence, Sydfrankrig

Der er nemt en halv times køretur fra den glamurøse badeby Nice til den forrevne, solblegede Col de Vence højt oppe i Alpes-Maritimes. Du kører rundt om fjerntliggende bjerglandsbyer, hvor du finder en dejligt landlig frokost, vejen klynger sig til den stejle klippeskråning og passerer gennem huller og tunneller i selve bjerget på vej til toppen, som er mere end 900 m over havet. Col de Vence er en uforglemmelig køretur, som belønner dig med en fantastisk udsigt til den fjerne Côte d’Azur mod syd og det uendelige net af andre lige så fantastiske bjergveje, som du kan udforske.

Mere i Privatbilister

På vores stationer

Vi har bragt servicen tilbage på servicestationen, så du altid er lidt gladere, når du går, end når du kommer.