Under verdenshavene – i farvande fra nogle få hundrede til flere tusinde meters dybde – ligger der enorme olie- og naturgaslagre, som har potentialet til at fremme økonomisk vækst og spille en afgørende rolle i fremtidens energimiks.

Frostgrader, enormt vandtryk og bælgravende mørke gør det til en større teknisk udfordring af producere olie og gas på dybt vand. Vi har skubbet grænserne for, hvad der er muligt og kan opnås sikkert for at frigøre disse ressourcer, som verden har brug for.

Shell har årtiers erfaring med at udvikle og drive dybhavsprojekter, med mere end 20 større aktive projekter i dag og betydningsfulde nye projekter under udvikling. Vores dybhavsaktiviteter strækker sig fra Den Mexicanske Golf til Det Kinesiske Hav, fra den norske kontinentalsokkel til farvandene ud for Nigerias kyst.

Læs om, hvordan vi mestrer dybhavsudfordringerne

Lokale fordele

Vi arbejder med mennesker, der bor tættest på vores aktiviteter, og gavner samfundene på land. I vores projekter tildeles kontrakter lokale leverandører, og væksten i støtteindustrier, f.eks. både og materialer, stimuleres. I f.eks. Brasilien og Nigeria var vi med til at skabe den første generation af nationale olie- og gasingeniører. I Malaysia støtter vi en uddannelsesordning i samarbejde med de lokale myndigheder, med henblik på at kvalificere meget efterspurgte svejsere til olie- og gasindustrien.

Læs mere om lokale samfund i nærheden af vores dybhavsaktiviteter

Mand, der arbejder på en platform med fuld sikkerhedsuniform

Sikkerhed først

Sikkerhed er altid vores højeste prioritet på alle vores anlæg, herunder aktiviteter langt under havets overflade. Alle Shells dybhavsbrønde skal overholde strenge design- og konstruktionsstandarder. De bores og færdiggøres af ingeniører, som har modtaget flere års uddannelse. Vi bruger avancerede sensorer til at overvåge dybhavsbrønde i realtid under driften. Ingeniører med base i operationscentre på land kan så identificere potentielle risici og reagere øjeblikkeligt.

Læs mere om sikkerhed i dybhavsprojekter

Vores dybhavsprojekter

Vores større dybhavsprojekter omfatter Perdido i Den Mexicanske Golf, som satte en dybderekord for en offshore olieborings- og produktionsplatform på 2.450 meter.

Vi fortsætter også med at udvikle Stones, et olie- og gasprojekt på ultradybt vand, som vil have det dybeste produktionsanlæg i verden ca. 2.900 meter under vandet.

Mere i Energi og innovation

Naturgas

Vi er med til at forbedre liv verden over med naturgas, den renest brændende kulbrinte.