Shell i korte træk

Shell i Danmark

Shell har været aktiv i Danmark siden 1913 og beskæftiger i dag cirka 250 medarbejdere.

Shell Raffinaderiet i Fredericia er hjemsted for A/S Dansk Shell. Raffinaderiet omdanner råolie fra Nordsøen til blandt andet benzin, diesel, jetbrændstof og fyringsolie. Råolien føres til raffinaderiet via en 320 kilometer lang rørledning. Produkterne sælges fra raffinaderiet til en lang række brændstofselskaber, herunder Dansk Fuels A/S, der driver de mere end 250 bemandede og ubemandede Shell-stationer i Danmark.

På verdensplan beskæftiger Shell mere end 90.000 medarbejdere. Her er selskabet involveret i bl.a. olie- og gasudvinding, produktion og salg af benzin og diesel, og så er Shell verdens største producent af biobrændstoffer og blandt de ledende selskaber inden for brint til transport. Shell betjener hver dag omkring 25 mio. kunder på de mere end 43.000 Shell servicestationer, der findes verden over.Shell har været aktiv i Danmark siden 1913 og beskæftiger i dag cirka 250 medarbejdere i København og Fredericia.

Shell på verdensplan

Shell på verdensplan

Royal Dutch Shell blev stiftet i 1907, selvom vores historie går tilbage til starten af det 19. århundrede, som en lille forretning i London, hvor familien Samuel solgte strandskaller.

I dag er Shell et af verdens største energiselskaber, der i gennemsnit beskæftiger 94.000 mennesker og har aktiviteter i mere end 70 lande. Vores hovedkontor ligger i Haag i Holland, og vores Chief Executive Officer er Ben van Beurden. Shell-koncernens moderselskab er Royal Dutch Shell plc, som er registreret i England og Wales.

Med vores strategi ønsker vi at forstærke vores position som førende inden for olie- og gasindustrien og samtidig hjælpe med at imødekomme den globale energiefterspørgsel på en ansvarlig måde. Sikkerhed, miljømæssig og social ansvarlighed er omdrejningspunktet i vores aktiviteter.

Læs om vores historie fra 1833 til i dag

Vores formål

Vi mener, at olie og gas fortsat vil være en afgørende del af det globale energimiks mange årtier endnu. Vores rolle er at sikre, at vi udvinder og leverer disse energiressourcer rentabelt og på miljømæssigt og socialt ansvarlige måder.

Vi bestræber os på at arbejde tæt sammen med vores kunder, partnere og beslutningstagere for at fremme en mere effektiv og bæredygtig brug af energi og naturressourcer.

Vores medarbejdere

Vores medarbejdere arbejder sammen på nogle af de mest innovative og spændende energiprojekter i verden. En alsidig arbejdsstyrke og et inkluderende arbejdsmiljø er afgørende for vores succes og fører til større innovation og bedre løsninger.

Læs om alsidighed og inklusion hos Shell

Professionel uddannelse, udviklingsprogrammer og løbende support betyder, at vores medarbejdere får alle muligheder for at nå deres potentiale. Og vores ledelsesprogrammer giver talenter mulighed for at blive fremtidens ledere i energiindustrien.

Læs mere om karrieremuligheder hos Shell

Shell i korte træk i 2016

Vi opererer i mere end 70 lande

Vi har 92.000 medarbejdere i gennemsnit

Vi har solgt 51,7 millioner tons LNG i løbet af året

Vi har interesser i 22 raffinaderier

Vi producerer 3,7 millioner tønder olieækvivalent, hver dag

Download vores projektbrochure "Create"

Finansielle resultater i 2016

Omsætning: $233,6 milliarder

Indtægter: $4,8 milliarder

Anlægsinvestering: $79,9 milliarder

Investering i forskning og udvikling: $1,0 milliard

Korte fakta om bæredygtig udvikling i 2015

$122 millioner brugt på frivillig social investering på verdensplan. Af dem:

  • Ca. $93 millioner blev brugt på lokale programmer til samfundsudvikling, katastrofehjælp, uddannelse, sundhed og biodiversitet, og
  • ca. $29 millioner blev brugt på vores tre globale strategiske temaer: virksomhedsudvikling, trafiksikkerhed og energiadgang.

I lavindkomstlande gik 75 % af Shell-virksomhedernes forbrug til køb af varer og tjenester fra lokale virksomheder. 

Mere info om os

Hvad laver Shell

Shell er en global koncern af energiselskaber og petrokemiske virksomheder. Vi beskæftiger ca. 250 medarbejdere i Danmark.

Vores værdier

Vores generelle forretningsprincipper, adfærdskodeks og etiske kodeks hjælper alle hos Shell med at agere i tråd med vores værdier.

Du er muligvis også interesseret i

Fremtidens energi

Vi bruger vores knowhow, teknologi og innovation til at levere mere og renere energi til verdens voksende befolkning.

Karriere

En karriere hos Shell er meget mere end bare et almindeligt job.

Bæredygtighed

Bæredygtighed hos Shell drejer sig om at levere energi på en ansvarlig måde for at imødekomme verdens voksende behov.