Shell worker Fueling truck

Interessen for renere alternativer til diesel hos virksomheder og kommunale selskaber er stigende. Derfor indfører energiselskabet DCC Energi nu det renere GTL-brændstof på den første af de danske Shell tankstationer.

Det sker på truck-standerne ved den nye motorvejsstation i Business Park Vordingborg ved sydmotorvejen. Dermed får lastbiler, busser og andre tunge køretøjer nu for første gang herhjemme mulighed for at tanke det renere, naturgasbaserede alternativ til diesel på en helt almindelig tankstation.

”Interessen for et mere miljøvenligt alternativ til diesel er steget kraftigt, siden vi i 2016 begyndte at sælge GTL-brændstof i Danmark. I dag er der mange virksomheder og kommuner, der kører på det renere brændstof, som sænker udledningen af skadelige partikler fra en dieselmotor betydeligt,” siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som står bag Shell tankstationerne i Danmark.

”Hidtil har vi alene leveret GTL-brændstof til kundernes egne tankanlæg. Men nu tager vi det første skridt til at brede GTL ud til den tunge transport via centralt placerede Shell tankstationer i alle landsdele. Vi starter på vores nye tankanlæg ved Vordingborg, og lidt senere på året følger flere stationer,” tilføjer han.

Shell GTL Fuels

En genvej til renere luft 

GTL står for Gas to Liquids og er et flydende, diesellignende brændstof, der er lavet på naturgas. I dag leverer DCC Energi store mængder GTL til danske erhvervskunder inde for transport, byggeriet og den kollektive trafik.

GTL kan anvendes på alle dieselmotorer præcis som diesel. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke udledningen af skadelige partikler fra maskiner, busser, både og lastbilers udstødning. Alt efter motor- og filtersystem udleder GTL op 38 procent færre skadelige partikler under forbrænding1.

Yderligere information

Søren Møller Maretti, Retaildirektør i DCC Energi, 2220 0467.

Om DCC Energi

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern, som forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. DCC Energi omsætter årligt for ca. 7 mia. kr. og har ca. 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk.

1 https://www.dccenergi.dk/gtl.aspx