Jump menu

Main content |  back to top

Det originale koncept for Shell Eco-marathon er over 70 år gammelt og stammer fra Shells forskningslaboratorium i Illinois, USA. Her hyggede nogle forskere sig med at eksperimentere med, hvor langt de kunne køre på en gallon benzin (3,8 liter). I 1977 blev den første konkurrence afholdt for studerende, og året efter introducerede Shell en åben konkurrence.

Tre årtier


Det første egentlige Shell Eco-marathon blev afholdt i Frankrig i 1985. Konkurrencen var i mange år primært en fransk begivenhed, men i dag kommer der hvert år flere og flere internationale hold til.

Siden 2013 har Shell Eco-marathon været en global begivenhed med løb i både Europa, Amerika og Asien. Omkring 3.000 studerende fra mere end 200 hold og deres undervisere deltager i den europæiske afdeling af Shell Eco-marathon i London i år.

Et paradis for ”Ole Opfinder”

Konkurrencen har siden begyndelsen været et tilløbsstykke for enhver Ole Opfinder-type med hang til motorer, mekanik og energi. Men også det sociale element spiller en stor rolle, da Shell Eco-marathon giver studerende mulighed for at mødes med og konkurrere mod ligesindede entusiaster.

Fremtidsfantasier og idérigdom


Gennem årene har Shell Eco-marathon budt på mange kreative bud på forskellige typer af køretøjer, der kører på alt fra traditionelt brændstof som diesel og benzin til brint, solceller, el og biobrændstof. Shell Eco-marathon er med andre ord en god blanding af fremtidstænkning, idérigdom, motorentusiaster og fantasifulde køretøjsdesign.