Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

10 GENVEJE TIL EN GOD BILFERIE

Er du en af de 300.000 danskere, der pakker bilen og drager mod ”Destination Solskinsgaranti” i sommerferien? Så er her 10 gode tips, der kan gøre bilferien nemmere, sikrere og en hel del sjovere
Bilferie kan være sjovt for både store og små.

Ferie rimer på frihed. Og hvis du holder sommerferie på fire hjul, får du al den frihed, du kan ønske dig. 

Du vælger selv, hvor turen skal gå hen, hvornår du vil afsted, og hvornår du vil hjem igen. Og får du lyst til at ændre kurs undervejs, er det bare at dreje på rattet. 

Tag til storbyen, tag til stranden. Kom ud i naturen eller tilbage i historien. Når du er i bil, er verden åben, og du er fri for at planlægge alt ned til mindste detalje. 

Alligevel gør du klogt i at forberede dig lidt hjemmefra. Både af hensyn til sikkerheden undervejs – og for at sikre, at turen bliver sjov – hele vejen.     

Hvis du er afsted med familien, kan du med få midler gøre en lang tur mere spændende for de små passagerer på bagsædet.

10 gode råd
1 Giv børnene en pakkekalender, så de kan få en lille overraskelse, hver gang I har tilbagelagt fx 300 kilometer.
2 Introducer børnene for en ordleg. Du kan fx sige et ord, og børnene skal så finde et ord, der passer. Eksempel: Den første siger ”motor”, den næste siger ”olie”, og den tredje kan så sige ”olie-fyr”. Hvis man ikke kan svare, ryger man ud af legen.
3 Sæt en lydbog på. Børn elsker lydbøger allerede fra to-års-alderen, og de fleste biblioteker har et stort udvalg af gode lydbøger for børn
4 Og så må vi jo ikke glemme klassikeren: 20 spørgsmål til professoren: Én af jer tænker på en ting, og så skal de andre gætte, hvad tingen er, før de 20 spørgsmål er brugt. Husk, at man kun må svare ”ja” eller ”nej” til spørgsmålene.

… og nu til det mere alvorlige. 

En kør-selv-ferie er nemlig alt andet end en ferie for din bil. Den skal køre mange kilometer med fuld oppakning i uvant terræn. Derfor er det vigtigt, at du forbereder bilen til den lange tur.

gode råd
5 Tjek at bremserne ikke er nedslidte og sørg for ny bremsevæske, så bremserne ikke overophedes. Mange bilmærker anbefaler, at du skifter bremsevæske hvert andet år.
6 Sørg for at kølevæsken er oppe på max-mærket, men ikke over.
7 Tjek motorolie og tag gerne en ekstra liter med på turen. Det kan være svært at skaffe den rigtige olie, når du lige står og mangler den.
8 Undersøg dine dæk for revner, buler eller andre skader – og tjek dæktrykket. Hvis I skal afsted hele familien med fuld oppakning, skal dæktrykket hæves. Det anbefalede dæktryk er typisk noteret på indersiden af låget til tankdækslet eller på en mærkat i dørkarmen.
9 Det er en god ide at få lavet en rens af A/C-anlægget. Når I skal køre langt, er et godt indeklima afgørende for at chaufføren kan holde sig på dupperne. 
10

En god bilferie starter med en ren og velduftende bil. Tøm bilen for overflødige ting og vask den indvendigt og udvendigt.

Hvis du vil slippe for bøvlet, kan vi anbefale vaskeanlægget hos Shell. Det er både mere miljøvenligt, skånsomt og effektivt end den manuelle hjemme-håndvask med spand og børste.

Det var alt. 10 tips til at gøre bilferien bedre for både dig selv, din bil og dine børn. 

Hvis du vil have endnu mere inspiration og hjælp til forberedelsen, har vi samlet nogle gode links herunder.  

 

God tur!

 

Kilder: fdm.dk, pol.dk og altomboern.dk

Værktøjer