Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Brændstofstyring flytter ind i førerhuset

Med en ny tablet-skærm til Shell FuelSave Partner-systemet integrerer Shell brændstoføkonomien i transportchaufførers hverdag. Realtidskommunikation, indbygget navigation, kør-grønt-alarmer og økokørselsrapporter gør det lettere at opnå brændstofbesparelser.

Shell lancerer nu en ny kabineskærm til sit avancerede brændstofstyringssystem, Shell FuelSave Partner. Den tablet-lignende ’In-Cab’ skærm åbner en direkte kommunikationslinje mellem den flådeansvarlige og chaufførerne og flytter samtidig fakta og viden om hver lastbils brændstoføkonomi ind på førersædet til chaufførerne.

”I dag har det topprioritet hos mange professionelle transportører at skabe overblik over brændstofforbruget og ikke mindst reducere det. Og en af de mest effektive veje til besparelser ligger i at arbejde seriøst og målrettet med chaufførernes køreadfærd. Med introduktionen af Shells In-Cab skærm serverer vi nu både realtidskommunikation til den enkelte chauffør og forbrugsoverblik fra Shell FuelSave Partner-systemet direkte i lastbilens førerhus,” siger Line Edlefsen, marketing manager i Shell.

In-Cab skærmen er den nyeste tilføjelse til Shell FuelSave Partner, som er medhjælpende til at reducere lastbilers brændstofforbrug, forebygge brændstofsvindel og skabe overblik over alle brændstofrelaterede omkostninger i en transportvirksomhed.

Totalt brændstofoverblik

Den nye tablet fra Shell er forbundet direkte med kundernes Shell FuelSave Partner-system, der sidder i lastbilernes interne kommunikationssystem, CAN bus’en. Herfra indsamler systemet et hav af data om forbrug, optankninger, kørselsmønstre og køreadfærd for hver chauffør i en flåde.

Shell FuelSave Partner bruger oplysningerne til at kortlægge professionelle transportørers brændstofforbrug ned til mindste detalje. Det giver et konkret udgangspunkt for at arbejde med forbedringer i kørselsrutiner, ruteplanlægning, mm. og nedbringe brændstofforbruget. Erfaringer fra Shells kunder viser, at Shell FuelSave Partner-systemet kan hjælpe transportører med at spare op til 10 pct. på brændstofomkostningerne.

Funktionalitet i Shells In-Cab skærm:

  1. Messaging – Den flådeansvarlige kan nemt og hurtigt opdatere chaufførerne på f.eks. ruteændringer eller -opdateringer. Højprioritetsbeskeder leveres direkte i førerhuset, enten som ’text-to-speach’ eller som tekst, ligesom chaufføren kan sende standardbeskeder og tekstsvar via skærmen - når bilen holder stille.
  2. Alarmer – Løbende feedback på væsentlige aspekter af deres brændstofeffektivitet direkte til chaufførerne i førerhuset. F.eks. om hastighedsoverskridelser, køre-hviletidsgrænser eller alarmer vedr. tomgangskørsel.
  3. Statusrapporter – Korte statusrapporter over seneste tur giver chauffører et klart billede af deres brændstofeffektivitet, og hvor de kan sætte ind for at sænke brændstofforbruget. F.eks. omkring tomgangskørsel, hård acceleration, pludselige opbremsninger eller anvendelse af fartpilot.
  4. Navigation – Indbygget, topmoderne navigations-app med ruteplan for tungtransport og anvisning af alternative ruter til en given destination. Valgfri funktion.

Shell FuelSave Partner-kunder kan tilføje den nye In-Cab skærm til deres eksisterende aftale. Nye kunder skal bestille standardsystemet og så vælge tablet-teknologien til.

I Shells samlede produktpakke til transportbranchen indgår Shell FuelSave Partner-systemet, Shell FuelSave Diesel og Shells euroShell brændstofkort. Tilsammen giver disse løsninger professionelle transportører en sikrere, nemmere og mere økonomisk vej til at administrere brændstofindkøb.