Jump menu

Main content |  back to top

News and Media Releases

Er dette verdens mest energieffektive bil?

Siden maj sidste år har DTU’s Roadrunners arbejdet intenst på at forbedre deres eco-bil til Shell Eco-marathon 2013. I dag præsenterede de deres bud på det der meget vel kunne være en af verdens mest energieffektive biler for omverden.
Shell eco-marathon bil

DTU deltager for 10. gang i det traditionsbundne Shell Eco-marathon i Rotterdam, hvor tekniske højskoler og universiteter fra hele Europa dyster om, hvem der kan konstruere den mest energieffektive bil. Sidste år slog DTU verdensrekord – og forhåbningerne er store igen i år.

”Vores bil fra sidste år er blevet forbedret på flere punkter. Sidste år kørte vi 611 kilometer på literen – i år er ambitionen at køre omkring 700 på literen”, siger Jesper Schramm, lektor i motorer og brændstoffer, fra DTU.

Shell eco-marathon - energieffektive bil

DTU’s bil stiller op i kategorien for små bybiler. Det vil sige, at bilen blandt andet skal have spejle og blinklys. Under selve løbet skal bilen foretage en række opbremsninger, således at kørslen minder om typisk bykørsel.

Bil-entusiasten Prins Joachim, som var også til stede til ved præsentationen, har fulgt DTU Roadrunners lige siden deres første deltagelse i Shell Eco-marathon – og havde således også 10-års jubilæum som fast støtte til de talentfulde studerende på DTU. I den anledning havde de studerende ”3D-printet” en miniudgave af Prinsens hvide Lotus Cortina fra 1965 side om side med DTU’s lille og energieffektive eco-bil.

Aalborg Universitet deltog også i DTU’s præsentation med den ene af deres to eco-biler, mens Århus Universitet stadig kæmper med at få deres debutbil rullende til den 17. maj, hvor startskuddet lyder i Rotterdam.