Jump menu

Main content |  back to top

Tilpas dine indstillinger

Du får mest ud af www.shell.dk, hvis du bruger Microsoft Internet Explorer version 6 eller nyere (for Mozilla-Firefox gælder det version 1.5 eller nyere). Din skærmopløsning bør være indstillet til 1024 x 768 pixels.

For at tjekke og ændre skærmopløsningen og farve-indstillingerne i Microsoft Windows skal du gøre følgende:

 • Klik på Start -> Indstillinger
 • Åbn Kontrolpanel 
 • Dobbeltklik på Skærm-ikonet
 • På Indstillinger-fanen kan du ændre din skærmopløsning og farve-indstillinger

For at tjekke og ændre farve-indstillingerne på en Mac skal du gøre følgende:

 • Klik på Apple menuen (Ingen tastatur-genvej)
 •  Klik på undermenuen Kontrolpaneler og klik derefter på Udseende,  for at åbne kontrolpanelet Udseende

For at tjekke og ændre skærmopløsningen på en Mac skal du gøre følgende:

 • Sørg for, at du befinder dig i Finder - tast om nødvendigt Apple + Tab for at skifte rundt mellem dine åbne vinduer, indtil du er tilbage i Finder
 • Klik på Apple menuen eller tast Ctrl + F2
 • Klik på Systemindstillinger eller tryk på Pil Ned-tasten for at markere den, og tast derefter Enter
 • Klik på Visninger-ikonet eller tast Tab (du skal muligvis taste Ctrl + F7 først), indtil ikonet er markeret med en blå kant. Tryk derefter på Mellemrumstasten
 • Klik på Visning-fanen eller tast Ctrl + F7 (en eller to gange) for at markere en af de fire faner, og brug derefter højre og venstre piletast for at vælge Visning-fanen (markeret med blåt), hvis den ikke allerede er markeret.
 • Den typiske skærmopløsning er 1024 x 768. Hvis du vil gøre teksten på skærmen større, kan du skifte til 800 x 600 eller 640 x 480.

  For at gøre dette kan du enten klikke på den ønskede opløsning eller taste Tab, indtil en af opløsningsindstillingerne er markeret (med blåt), tryk derefter på Pil Op-tasten til opløsningen ovenover, og skærmopløsningen vil nu skifte inden for få sekunder.

  Gentag processen med Pil Op- eller Pil Ned-tasten for at vælge den opløsning, der passer dig bedst.

 • Når du er tilfreds med skærmstørrelsen, klikker du på Luk (den røde knap) i toppen af vinduet, eller tast Apple + W for at lukke vinduet og vende tilbage til Finder

Generelt om navigation

Hvis du ikke kan se hele siden, kan du bruge scroll-barren i højre side af skærmen til at rykke op og ned på den aktuelle side. Hvis du klikker på Shell-logoet, kommer du tilbage til hjemmesidens forside. Hvis du klikker på "Tilbage"-knappen i din browser, kommer du tilbage til den forrige side.

Hjemmeside-navigation

Shells hjemmeside er delt op i 4 kategorier/områder: Ansvarlig energi, Innovation, Om Shell og Produkter og tjenester.

Hvis du klikker på en af de fire knapper i disse områder, får du et overblik over de forskellige sektioner i den valgte kategori. Hvis du lader musen hvile på en sektion, vil en liste over under-sektioner tone frem.

Du kan klikke på en hvilken som helst af disse for at fortsætte din søgen, eller du kan bruge "Luk"-knappen (x) for at vende tilbage til forsiden.

Hjemmesidens venstre side er opdelt i fem kategorier, baseret på dit informations-behov. Når du klikker på en af disse knapper, vil et nyt niveau komme til syne. F.eks. vil jobsøgende få præsenteret et udvalg af relevante emner, såsom Studerende og Graduates, Jobsøgning og ansøgning og På en Shell-station.

Tryk på "Luk"-knappen (x) for at lukke niveauet.

Top- og venstre-navigationen

Top-navigationen er inddelt i de samme kategorier som forsiden: Ansvarlig energi, Innovation, Om Shell og Produkter og tjenester. Du kan finde den på alle vores sider. Top-navigationen kan udvides til at vise hovedsektionerne i en kategori. Hvis du lader musen hvile på sektionen vil du få vist en liste over sider. Du kan også benytte venstre-navigationen til at grave dybere ned i en sektion udover de niveauer, der findes i top-navigationen.

Sitemap

Er du faret vild? Alle informationer på www.shell.dk er tilgængelige via navigationspanelet i venstre side, men på sitemap-siden kan du også få hjælp til at finde rundt. Den viser hele websitets struktur, og der er direkte links til de forskellige sider og sektioner. Du finder linket til sitemap-siden i bunden af siden - uanset hvor på websitet du er. Som udgangspunkt kan du se en oversigt over de to første niveauer. Hvis du klikker på det andet niveau, får du adgang til alle sider i den sektion.

Sidefod

Sidefoden har 4 hovedområder: Om hjemmesiden, Hovedområder, Værktøjer og et resume. Disse går igen på alle Shells hjemmesider. Om hjemmesiden giver adgang til Tilgængelighed, Hjælp, Betingelser og Vilkår, Beskyttelse af Private Data og vores Global Helpline (hvor du kan anmelde problemer med overholdelse af regler og lovgivning). Værktøj-sektionen er forskellig for hver side, og den viser dig relevante funktioner, såsom stationsfinderen, jobsøgning, aktiepris-beregner osv.

Søgning

Når du foretager en søgning på et af vores websites, vil du få resultater tilbage fra alle Shells websites. I højre side af skærmen kan du derefter justere din søgning indenfor de enkelte websites, dokument-typer (pdf, doc) og sprog.

Du kan også justere den måde, du vil have resultaterne vist på, så du får flere eller færre linier af et sidereferat eller sidens udgivelsesdato at se. Fra tid til anden vil der blive vist et anbefalet resultat i toppen af siden, som adskiller sig ved et rødt "anbefalet"-skilt ved siden af resultatet.

Dette har vi introduceret for at vise, hvad vi synes er det mest relevante indhold baseret på dit søgeord eller -sætning.

Kontakt os

Bortset fra de tilbagemeldinger du måtte give i en af vores regelmæssige brugerundersøgelser, kan du komme med forespørgsler, spørgsmål eller kommentarer ved at sende en besked via formularen her: Kontakt os